Odkazy na zajímavé stránky

Odkazy na stránky v oboru, které mě zaujaly, nebo které mohou být užitečné:

Czechkeys Původní blog Czechkeys na webarchivu. Poslední záloha z února 2020

Synthservice pana Pavla Vančury - opravy elektronických hudebních nástrojů a příslušenství. Vřele doporučuji na základě osobní zkušenosti.

SMI-VH pana Vladimíra Hůlka, odborníka (nejen) na nástroje Vermona. Doporučuji z osobní zkušenosti

Kytary CZ Můj oblíbený internetový obchod s hudebními nástroji :o)

Museum of Soviet synths Geniální stránky o ruských elektronických klávesových nástrojích. Obsahují popisy, fotky a zvukové ukázky těchto nástrojů. Jaká škoda, že se k nám nedovážely! Stránky jsou v ruském a anglickém jazyce

Vermona.de Stránky věnované u nás dobře známým nástrojům Vermona z NDR. Obsahují fotky, stručné popisy a ukázky nahrávek. Také zde naleznete odkazy na servis (osobně jsem vyzkoušel, naprosto perfektní jednání!). V německém jazyce.

Combo Organ Heaven Stránky věnované Combo varhanám. Najdete zde přesnou definici, co jsou a co nejsou Combo varhany a popisy + fotky mnoha typů nejrůznějších výrobců. Anglicky.

Skupina Delicia Mini Stránky dánsko-islandské skupiny nesoucí název tohoto nástroje. Možnost poslechu ukázek jejich podivuhodné hudby. Bzučení na pozadí jsou varhany Delicia Mini, které si koupil zakladatel v bazaru v České Republice a tak si je zamiloval, že po nich pojmenoval svoji skupinu.

Petrofonic Stránky firmy, která je jediným servisem pečujícím o dosud sloužící varhany Petrof Pastorale. Firma patří p. Petrovickému, synovi jednoho z tvůrců varhan Pastorale. Kromě jiného je zde také popis nástroje a historie vzniku, které jsou rovněž citovány na těchto stránkách.

Bodyia Stránky českého nadšence pro syntetizéry a elektronickou hudbu. Fundované popisy nástrojů, ukázky tvorby a mnoho dalšího.

Loomeer Další české stránky věnované hudebnímu hardware a elektronické hudbě

Vintage Synth Explorer Perfektně zpracované stránky zaměřené nejen na "vintage" nástroje. Anglicky

Sonicstate Asi nejznámější stránky o hudebním hardware a software. Odkaz vede přímo na stránku o klávesových nástrojích. Najdete zde popisy, technické údaje a názory uživatelů snad všech dosud vyrobených klávesových nástrojů (ovšem nástroje ČS. výroby zde nenajdete)

Jolana.cz Stránky zaměřené na elektrofonické kytary ČS. výroby

www.jolana.info Skvělé stránky o historii, typech alidech kolem elektrofonických kytar ČS výroby


Nakladatelství Uvnitř kde vyšly mimo jiné knihy Elektrofony 1 a 2 od ing. Milana Guštara

Hammondmania Stránky pro lidi s diagnózou Hammond + Leslie bedna

Muzeum kytar pana Jiřího Janků, největší sbírka ČS kytar na světě

Daniel Forró nezmizel! Pouze se přemístil - domovské stránky Dr. MIDI

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Delicia HT-37-D (+ video)

Tablehooters

Jmenný seznam nástrojů a příslušenství